Daniel de Wolf in De Verdieping

Elke maand is er in de Protestantse gemeente te Houten De Verdieping. Een laagdrempelige en verdiepende bijeenkomst voor jongeren en wie zich jong voelt. Zo formuleer ik het maar even. Een goede band, mooie liederen, geen poespas, maar wel levend geloof en directheid. En een spreker, vaak van buiten, soms uit eigen kring.
Gisteren, zondag 27 juni, sprak Daniel de Wolf. Hij werkt in en voor de Thugz Church is een kleine geloofsgemeenschap, die sinds 2005 bestaat. Thugz is een begrip uit de straatcultuur en hiphopmuziek en betekent ‘tuig’, ‘boef’, ‘crimineel’. Het is een geuzennaam die een bepaalde cultuur en levensstijl vertegenwoordigt.
Zie ook zijn blog http://www.bagamoyo.nl/

Het was een prachtig en indringend verhaal over christen zijn in wat wel de meest criminele buurt van Nederland heette (de Millinx). Niet praten over Jezus maar het evangelie laten zien door trouw te zijn, er te zijn. Naar het woord van Franciscus: verkondig het evangelie, desnoods met woorden.
Het was ook een verhaal zonder illusies. Maar wel sterk en bemoedigend. Wat een doorzettingsvermogen.

Wat me vooral trof was de meerjarenvisie. Niet hopen op snel en goedkoop succes. De autochtone bewoners van de wijk waren erg gekant tegen de komst van Youth for Christ. "Weer een groep die een boodschap komt droppen en dan weer vertrekt."
Dus spraken ze af: we gaan niet evangeliseren maar wel door levenshouding en vriendschap de goede boodschap leven. "Wij zijn zelf de boodschap." 

Zijn boodschap stemt tot nadenken, werkend in een kerk met ongekende mogelijkheden (ook financieel) helpt Daniel me ons te bepalen bij waar het werkelijk om gaat: door Jezus’ ogen naar jongeren kijken, intens, meelevend, radicaal, inspirerend, uitdagend en nooit opgevend.

Reacties