Advent - kom uit je comfortzone - 27 novemberDe adventster hangt voor het raam. Dag en nacht brandt hij. Overdag zal hij niet veel licht verspreiden, maar als het donker is eens te meer.

Met jongeren uit de gemeente volgen we de adventskalender van Time tot Turn. Elke dag naar kerst toe is er ook in dit blog een vakje dat we open maken. Elke dag een gedachte, bijbeltekst, opdracht of een korte overdenking.

Voor 27 november:
Goed begin van de advent. Koop een chocoladeletter! Wel fairtrade deze keer ;-) Wil je weten waarom? Check maxhavelaar.nl.
December is een periode geworden waarin kopen, hebben en zo veel mogelijk van alles centraal staat. Dit vindt Wilma Smilde van Time to Turn niet passen bij een christelijke levensstijl: “Door een adventskalender te maken willen we je uitdagen om december eens op een andere manier te beleven. Tijdens advent willen we erbij stil staan dat Jezus uit zijn comfortzone kwam om hier op aarde een van ons te zijn. Dat heeft weinig te maken met de nieuwste gadgets krijgen, vreetfestijnen en alle overconsumptie die deze periode veelal kenmerkt.”

Reacties