Advent - kom uit je comfortzone - 28 november

De adventskalender van Time to turn schrijft bij zondag 28 november:
"Geniet! Doe iets wat jij leuk vindt. Geniet dubbel en plan een uitje met een familielid."


Vandaag is de eerste zondag van advent. Naar de kerk - met de kinderen ontsteken we de eerste kaars in de prachtige schikking die de mensen van de bloemengroep gemaakt hebben. Zij schrijven erbij:

"In de adventstijd zijn de schikkingen die de komende vier weken op het liturgisch centrum te zien zijn, gebaseerd op de teksten uit het boek van de profeet Micha. Als basisschikking wordt een groene levensboog gebruikt als beeld van het verbond voor het leven en groen om te verwijzen naar de verwachting van nieuw leven. Er is in de tijd van Micha en ook in de onze een voortdurende spanning tussen goed en kwaad. De spanning zit in elk mens. De boog verwijst ons,ondanks dat mensen elkaar onrecht aandoen, naar rechtvaardigheid en trouw van de Eeuwige, die onze rots in de branding is.
Op deze eerst advent wijst Micha op het kwaad en onrecht, zie de dode kronkeltakken links. Micha wijst op het verbond met Jacob: de verwachting van het heil en bevrijding uit het kwaad. De lezing uit MatteĆ¼s gaat over de verwachting van de komst van Christus als hoop voor nieuw leven. Dit wordt uitgebeeld in de rechte takken met knoppen die nog verscholen zitten. De eerste kaars brandt."

Reacties