Advent - kom uit je comfortzone - 29 november

Ook een tweede jongerengroep uit de Opstandingskerk, NeXT, gaat met de adventskalender van Time to Turn werken. Ze waren meteen enthousiast. Toen ze de kalender in handen kregen vroegen ze zich meteen af: waarom begint het tellen op zaterdag 27 november? En niet op zondag?
Ik heb geen idee, maar wellicht heeft het te maken met de van oorsprong joodse gewoonte dat de dag begint op de avond ervoor. de nieuwe dag begint als de schemer invalt. Dat gebruik kennen wij ook wel. Kerstavond is de avond van 24 december en het Sinterklaasfeest vieren we niet op 6 maar op de avond van 5 december.Voor vandaag een leuke opdracht: Vergeet vandaag bewust je tas en ontdek hoe je de dag doorkomt zonder veel bagage.

Het doet me denken aan een mooie tekst van Stef Bos - Niets Te Verliezen

Op een dag verkoop ik alles
Verkoop ik alles wat ik heb
Mijn huis, mijn haard
Mijn hebben en mijn houden
Al dat gedaan is
Ben ik weg

Ze moeten mij niets meer vertellen
Bezit bezwaard, ik zie het om me heen
De meeste werken om te houden wat ze hebben
En zijn verzekerd
Voor twee
Ik wil alleen

refr.:
Niets meer te verliezen
Dat is het ware geluk
Niets, niets, niets meer te verliezen
Dan gaat er ook niets stuk

Op een dag verkoop ik alles
Alles waar ik niets om geef
Mijn reputatie, mijn naam
Je mag ze hebben
Ze zijn van lucht ze zijn leeg

Nee, ik ben
Niet voor deze tijd geboren
Je staat of valt met wat je bezit
Geld is macht
En macht is voor degene
Die alle nachten wakker ligt
Bang voor elke vijand
Bang voor wie zij plaats wil
Bang voor elke opstand
Bang voor als het donker is en stil

refr.

Ik zal alleen de liefde missen
Dus, als je zin hebt mag je mee
Voor de rest heb ik niets nodig
Geen krant
En zeker geen tv

refr.

Reacties