Stilte in de stad: Taizé komt naar Rotterdam


Waar vind ik rust in de drukte van het dagelijks leven? Kan ik bidden? Hoe kan ik een innerlijk leven leiden in een wereld waar uiterlijke schijn zo belangrijk is?

Elke avond vanaf 28 december a.s: tienduizenden jongeren in stilte bijeen in de Ahoy-hallen in Rotterdam. Wanneer alle jongeren gedurende tien minuten stil zijn, lijkt het ritme van de stad enkele ogenblikken op te houden. Niemand houdt een toespraak, allen blijven ingetogen.
De gebedsvieringen – ’s morgens in de gastkerken, ’s middags en ’s avonds in Ahoy – zijn heel eenvoudig: liederen, weinig woorden, een bijbellezing in verschillende talen en stilte. De eenvoud van de gebaren en de woorden opent een ruimte van vrijheid waarin innerlijke vrede mogelijk wordt en waar echte vragen oprijzen: wat geeft me de smaak om te leven? Wat is mijn weg in het leven? Is het mogelijk om met anderen te leven in verscheidenheid?
Velen ervaren dat het gemeenschappelijk gebed de dagelijkse realiteit kan beïnvloeden. Er is een levenskracht die boven de stress, de verstrooiing en het voortdurend zoeken naar efficiëntie uitsteekt. God wacht op ons, in het diepste van ieder mens, daar waar we echt onszelf zijn.
Vanuit Houten gaan er onder andere jongeren van de Protestantse Gemeente Houten naar Rotterdam. Heb je interesse / wil je ook mee neem dan contact op met Ds. M. Snaterse, telefoonnummer: 030-8777512.

Stilte in Houten
Ook in Houten zijn er vieringen om in stilte tot bezinning te komen. Één van de mogelijkheden is de Stilteviering van zondag 19 december Ook dat is een viering die zich kenmerkt door eenvoud, Taizé-liederen en gebed. Welkom: aanvang 20.30 uur, de kerkzaal is open vanaf 20.15 uur.

Reacties