Kijken met het hart


Lopend van het treinstation naar ons nieuwe huis aan de Mispelgaarde liep ik langs een huis in de wijk naast de onze. Mijn aandacht werd getrokken door een tekst die de bewoners op de gevel aangebracht hadden.
Het is een citaat van de Franse schrijver Antoine de st. Exupery: men kan niet zien tenzij met het hart.
Een mooi citaat dat tot nadenken stemt. En ik gebruik het graag als motto bij mijn beginnen in Houten.
Het helpt mij ook om met alle beslommeringen over de kleur van de muren en de keukenkastjes, met al die dingen die je met je ogen kunt en wilt zien, mezelf te bepalen bij die andere dimensie. Die met je hart, je ziel te maken heeft.
Ook in het evangelie gaat het daarover: over onze dagelijkse beslommeringen, vreugden en moeiten, maar vooral over dat wat ons draagt en gaande houdt: de verbondenheid van God met ons en de weg die de Eeuwige met ons gaat en wij met Hem.

Reacties