Jongeren en rouwEen aantal gemeenteleden heeft een goed en mooi initiatief genomen. Binnenkort wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor jongeren van wie een ouder, broer of zus is overleden.

Jongeren die we kennen krijgen een persoonlijke brief. Ze mogen een familielid of vriend(in) meenemen.

Uit de uitnodigingsbrief:
Misschien is het overlijden van degene van je houdt "nog maar kort geleden gebeurd, misschien al een aantal jaren terug. Vanaf dat moment staat je wereld op zijn kop en is niets meer hetzelfde. En vaak is er voor mensen aan de buitenkant niet te zien dat er van binnen een stukje van jou mee dood is gegaan. En dat je dat verdriet en die lege plek met je meedraagt. Je leven lang.
Jij leeft door, met de mensen die over zijn van je gezin. Maar het is een pijnlijk proces om weg te groeien van diegene die zo verweven was met jouw leven en die je helemaal niet wilt missen!
Het kan heel fijn en troostend zijn om over je vader, moeder, broer of zus te (blijven) praten. Om herinneringen op te halen, wat leuk en niet leuk was, waarin je wel of niet op elkaar lijkt, wat je het meest mist en zo graag nog had willen doen of delen. Daarmee haal je diegene weer éven dicht(er)bij. Maar om daar zomaar over te beginnen met anderen is lastig. Daar moet tijd, aandacht en ruimte voor zijn en die is er niet altijd bij iedereen.Er zijn die middag talloze mogelijkheden om samen of individueel uiting te geven aan je herinneringen.

Op zondag 19 september staat de kerk open.
Ik hoop en verwacht dat het een goede bijeenkomst wordt.

“Je kunt niet tegengaan dat vogels
van verdriet komen overvliegen,
maar je kunt wel voorkomen dat
ze nesten maken in je haar.”

(van de website 'Achter de regenboog')

Reacties