Startweekend

Afgelopen weekend, 8 en 9 september, hield de Protestantse gemeente Houten zijn startweekend. Een scala aan ontmoetingen in het kader van het thema van geloof hoop en liefde. Liefde voor de natuur, hoop voor de toekomst en geloof in God en in elkaar.
Een paar impressies:
Zaterdagochtend gingen we met jong en oud op soortenjacht in Nieuw Wulven. De 1001 soorten haalden we niet, maar ik ontdekte bijvoorbeeld dat er wel zeven verschillende lieveheersbeestjes bestaan en hoe je kruipende en scherpe boterbloem van elkaar onderscheidt.
Als kost dat soms wel hoofdbrekens...


's Middags was er een kinderfeest in park Schoneveld in Zuid. Met ballonnen, ijs en clowns.

Leuke ontmoetingen waren er, ook met passanten


Aan het eind van de middag stroomde de Opstandingskerk vol voor een debat met zeven kandidaat volksvertegenwoordigers van evenzovele partijen. Onder de voortreffelijke leiding van Jan Ekke Wigboldus en aan de hand van de thema's geloof, hoop en liefde spraken zij zich uit over zorg en Europa, economie en de meeste van deze: duurzaamheid. Sommige politici kwamen er openlijk voor uit dat ze zelf ook gelovig zijn. De meesten hadden ook hun achterban meegenomen.

Sommige kerkleden bleken moeite te hebben met een politiek debat in de kerk. Hun angst dat het een te heftig debat zou worden of dat er vanuit de kerk een stemadvies zou klinken, bleek onterecht. Ik waardeerde vooral de uitwisseling en ontmoeting. Het was het enige debat op lokaal niveau dat in de omgeving gehouden werd, zeiden de politici me. Toch goed dat de kerk mensen rond inhoudelijke thema's en gesprekken bij elkaar brengt.

Reacties